Uitgeverij

Uitgeverij Amsterdam Commercial Media (registratienr. 6532352)

De Ster van het Geluk is een mozaiëkvertelling over een oude Tibetaanse mythe. Deze mythe zet je als lezer aan het denken over de perceptie van jouw eigen geluk.

 

Jessica Rosenberg, een getalenteerde Amerikaanse journaliste, ontdekt in haar research voor haar artikel voor Health & Spirituality Magazine dit verhaal over de Tibetaanse prinses Sarawanan. Deze charismatische jonge vrouw zou volgens de overlevering de oorsprong van universeel geluk zijn. Jessica raakt door deze mythe gegrepen.

 

Bijna veertienhonderd jaar eerder vindt de jonge Najimullah een mysterieuze gouden amulet met daarin een ongeslepen diamant. Hij ondervindt aan den lijve de mystieke kracht van deze amulet. En net als Najimullah, zijn er in de eeuwen daarna steeds meer mensen die in contact komen met zo’n magische amulet. Het onzichtbare krachtenveld van de amuletten verbindt mensen met elkaar en geeft mensen inzicht in wat de hoogste vorm van geluk precies betekent.

 

In het jaar 2146 ontdekt Heinrich Müller, een conservator Aziatische kunst van een museum in Berlijn, dat de geluksamuletten die over de hele wereld verspreid zijn een eenheid vormen. Samen vormen zij een antiek halssieraad. Is dit sieraad de mythische Ster van het Geluk? Is geluk een mythe of werkelijkheid? Heinrich overleeft het ternauwernood, maar weet als een van de weinigen het antwoord.

 

De Ster van het Geluk is het schrijfdebuut van Walter Koning, programmamaker, kunstschilder, muzikant en schrijver. Zijn vele reizen over de hele wereld en zijn levensbeschouwelijke gesprekken met bijzondere mensen zijn de inspiratiebron geweest voor deze queeste naar de betekenis van universeel geluk.

 

[Diego]

€ 18,50

[Diego]

€ 18,50

Dit is het verhaal van Diego, over liefde en overleven. Diego is een jonge inheemse piloot die werkt voor het Elizondo-drugskartel in Colombia. Wanneer het kartel instort omdat grote baas Miguel Elizondo Elizondo wordt gearresteerd, wordt Diego gedwongen halsoverkop te vluchten naar een nieuw leven in Thailand en laat Zuliema, zijn grote liefde in onwetendheid achter. Een gebroken hart en de toevallige ontmoeting met natuur-activist Eric brengen hem terug naar zijn geboorteland Colombia. Tegen zijn verwachtingen in moet hij terugkeren om de waarheden uit zijn roerige verleden onder ogen te zien en te vechten voor zijn leven en dat van zijn geliefde Zuliema.

Biografie Walter Koning

 Walter Koning, geboren als zoon van een kunstschilder, is het creatieve met de paplepel ingegoten. Net als zijn vader is hij verhalenverteller, maar kan vertellen via verschillende media. Diverse tv-programma’s, schilderijen, liedjes en korte films komen uit zijn handen. Hij schreef de roman ‘De Ster van het geluk’ over een Tibetaanse mythe die onopgemerkt grote gevolgen voor de wereld heeft en '[Diego]' een verhaal over het roerige leven van een jonge piloot in dienst van een Colombiaans drugskartel. '[Diego]' wordt verwacht in 2023.

 Walter Koning is geboren in Soest, opgegroeid in een Brabants klooster en afgestudeerd aan de kunstacademie in Arnhem.  Sinds de beginjaren ‘90 is hij woonachtig in Amsterdam en heeft hij sindsdien veel gereisd naar alle delen van de wereld. De levensbeschouwelijke gesprekken met bijzondere mensen onderweg leverde de inspiratiebron voor het schrijven van zijn debuut over geluk.