Uitgeverij

Uitgeverij Amsterdam Commercial Media (registratienr. 6532352)

NIEUWS: 'De Ster van het Geluk' komt GRATIS naar je toe!

Deze maanden (oktober t/m december 2021) wordt 'De Ster van het Geluk' gratis thuis bezorgd.

De Ster van het Geluk is een mozaiëkvertelling over een oude Tibetaanse mythe. Deze mythe zet je als lezer aan het denken over de perceptie van jouw eigen geluk.

 

Jessica Rosenberg, een getalenteerde Amerikaanse journaliste, ontdekt in haar research voor haar artikel voor Health & Spirituality Magazine dit verhaal over de Tibetaanse prinses Sarawanan. Deze charismatische jonge vrouw zou volgens de overlevering de oorsprong van universeel geluk zijn. Jessica raakt door deze mythe gegrepen.

 

Bijna veertienhonderd jaar eerder vindt de jonge Najimullah een mysterieuze gouden amulet met daarin een ongeslepen diamant. Hij ondervindt aan den lijve de mystieke kracht van deze amulet. En net als Najimullah, zijn er in de eeuwen daarna steeds meer mensen die in contact komen met zo’n magische amulet. Het onzichtbare krachtenveld van de amuletten verbindt mensen met elkaar en geeft mensen inzicht in wat de hoogste vorm van geluk precies betekent.

 

In het jaar 2146 ontdekt Heinrich Müller, een conservator Aziatische kunst van een museum in Berlijn, dat de geluksamuletten die over de hele wereld verspreid zijn een eenheid vormen. Samen vormen zij een antiek halssieraad. Is dit sieraad de mythische Ster van het Geluk? Is geluk een mythe of werkelijkheid? Heinrich overleeft het ternauwernood, maar weet als een van de weinigen het antwoord.

 

De Ster van het Geluk is het schrijfdebuut van Walter Koning, programmamaker, kunstschilder, muzikant en schrijver. Zijn vele reizen over de hele wereld en zijn levensbeschouwelijke gesprekken met bijzondere mensen zijn de inspiratiebron geweest voor deze queeste naar de betekenis van universeel geluk.

 

Biografie Walter Koning

Walter Koning, geboren als zoon van een kunstschilder, is het creatieve met de paplepel ingegoten. Net als zijn vader is hij verhalenverteller, maar kan vertellen via verschillende media. Diverse tv-programma’s, schilderijen, liedjes en korte films komen uit zijn handen. En nu is er de roman ‘De Ster van het geluk’ over een Tibetaanse mythe die onopgemerkt grote gevolgen voor de wereld heeft.

 

Geboren in Soest, opgegroeid in Brabant, afgestudeerd in Arnhem en sinds de jaren ‘90 woonachtig in Amsterdam, was Walter Koning gitarist van de Nijmeegse underground band Tuxedo Buck. Het touren beviel zo goed, dat Koning steeds bleef reizen naar alle delen van de wereld. De levensbeschouwelijke gesprekken met bijzondere mensen onderweg leverde de inspiratiebron voor het schrijven van zijn debuut.

Zie ook:

Schilderijen van Walter Koning https://www.saatchiart.com/account/artworks/1735570

De band Tuxedo Buck https://nl.wikipedia.org/wiki/Tuxedo_Buck

 

Is 'De Ster van het Geluk' de nieuwe 'Celestijnse Belofte'?